Tort cu piersici si ananas fara blat

de Patricia Iordache in Torturi, 27 Feb 2013 | 14987 vizualizari

 

Acest tort pregatit pe fuga, pentru ziua mea, acum vreo 2 ani.

 

INGREDIENTE

  • Ne trebuie:
  • - 6 plicuri gelatina (10 gr * 6 plicuri)
  • - apa pentru preparat gelatina
  • - 4 linguri zahar tos
  • - 2 oua
  • - 1 cutie compot ananas bucati
  • - 1 cutie compot piersici jumatati
  • - 150 gr stafide
  • - 50 ml visinata
  • pentru frisca
  • - 1l frisca lichida
  • - 2 cani zahar tos
  • - 1 lingura smantana grasa
  • pentru ornare
  • - frisca colorata,
  • frisca alba,
  • floricele din pasta de zahar ( eu le-am facut singura) sau cumparate din comert
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu piersici si ananas fara blat:

Pui gelatina la hidratat in cantitatea de apa specificata pe plicul de gelatina. Amesteci apoi gelatina hidratata cu cele 4 linguri de zahar, adaugi cele 2 oua si pui pe foc mic, amestecand incontinuu, pana se dizolva zaharul dar fara sa ajunga la fierbere pentru ca "se taie" gelatina. Lasi la racit.  

Pana se raceste gelatina, bati cu ajutorul mixerului frisca lichida impreuna cu cele 2 cani de zahar si cu 1 lingura de smantana.  

Pui stafidele la hidratat in cei 50 ml visinata si le lasi cam 30 minute. Scoti din compot bucatile de ananas si le pui la scurs intr-o sita. Scoti si jumatatile de piersici si le pui si pe ele la scurs intr-o sita.  

Cand gelatina s-a racit, o amesteci cu frisca batuta (nu uita sa opresti cam 1 cana de frisca pentru ornat), cu stafidele scurse de visinata si bucatile de ananas.  

Pregatesti o forma detasabila de tort (eu am folosit o forma patrata si o forma inimioara), asezi in aceasta forma folie alimentara pe fund si pe pereti, torni 1/2 din compozitia obtinuta si dai la rece pentru 15 minute. Dupa ce s-a inchegat putin, o scoti de la frigider si asezi jumatatile de piersici din loc in loc cu scobitura in sus. Acoperi cu restul de compozitie, nivelezi si dai la rece pana a doua zi.  

Il rastorni cu grija pe platou, imbraci tortul in frisca alba, apoi faci modele dupa bunul plac din frisca colorata (frisca alba amestecata cu putin colorant alimentar). Poti orna chiar si cu fructe sau floricele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piersici si ananas fara blat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ananas caramelizat